reconversie peisagistica

LINIA

DIN PADURE

RECONVERSIE PEISAGISTICA – LINIA

Linia este un concept de reconversie peisagistica a unui drum din padure, un drum care se prezinta ca o relicva a unei alei ramase din perioada anilor 80. Linia are o lungime de peste 800 de metri si leaga o zona comerciala cu restaurant si hotel de malul unui lac. Toata lungimea liniei traverseaza o zona des impadurita. Locuitorii Ploiestiului, si nu numai, ajung in zona pentru plimbari in aer liber.

TEAM

STADIU: Concept

Arhitectura Peisagera: CMD

reconversie peisagistica
drumul din padure
aleea din padure

Conceptul nostru de reconversie peisagistica propune schimbarea acestei alei intr-o alee cu totul noua. Pastrand limita de proprietate a Beneficiarului, interventia asupra aleii consta in schimbarea intregii structuri a acesteia, cu pavimente naturale din dale de piatra si piatra cubica.

De asemenea, vizitatorii au surpriza de a intalni in acest spatiu apa in toata formele ei, jocuri de apa, bazine decorative, linii de apa; piese de joaca pentru copii, mobilier urban, ziduri de catarare, ansambluri pentru fitness si intretinere corporala, pista pentru biciclete, piese pentru role si skating, o poienita pentru picnic si organizari de targuri comerciale si/sau expozitionale.

spatiu urban in padure
promenada in padure
linia amenajare peisagistica
peisagistica zone de padure

Jocul de linii al designului propune dialogul dintre traseele drepte sau sinuoase ale apei cu liniile de lumina din pavimente, piese decorative de lumina care, impreuna cu corpurile de iluminat, creaza o scenografie idilica in miezul unei paduri.

Linia se inchide intr-un ponton generos propus deasupra lacului in forma de cerc.

proiecte peisagistica paduri