proiecte-pentru-scuaruri-publice-intro

SCUARUL

MIHAI BRAVU

DESCRIERE GENERALA

Parcul public Mihai Viteazul din Buftea a fost dat in folosinta in anul 2007 si in urma colaborarii dintre Primaria Buftea cu Rewe Projectentwicklung Romania, dezvoltatorul lantului de magazine Penny Market, locuitorii orasului au beneficiat de un spatiu de recreere si agrement, in definitiv, un scuar public pentru socializare.

Destinat in primul rand copiilor si adolescentilor, parcul public Viteazul ofera posibilitatea practicantilor amatori de sporturi urbane (skateboarding si rollerblading) o pista betonata pe care au fost amplasate piese pentru mici acrobatii ale tinerilor.

Nu au fost neglijati nici copiii pentru care scuarul ofera un loc de joaca cu piese pentru toate categoriile de varsta: tobogan, balansoare, carusel.

Mobilierul urban este prezent de-a lungul aleilor prin bancute din lemn pentru odihna si socializare. Un mini-patio a fost amenajat in forma circulara unde tinerii se pot intalni si socializa. Aici, un bazin decorativ primeste in centrul lui o piesa de apa, o stanca gigantica din calcar pe care se prelinge un fir de apa.

Parcul public Mihai Bravu nu este un spatiu pretentios, dar raspunde nevoilor locuitorilor din zona, adresandu-se tuturor categoriilor de varsta.

TEAM

Landscape: CMD

Constructor: Garden Services

LANDSCAPE

PLAN