amenajare spatiu urban dunarea galati

MG1

GALATI

ZONELE CENTRALE ALE MUNICIPIULUI GALATI

Municipiul Galati doreste un proiect de reabilitare peisagistica a zonelor urbane ale orasului, modernizare si, totodata, gasire a unei identitati urbanistice care sa se diferentieze in peisajul anost al oraselor din Romania. Pentru acest deziderat, CMD impreuna cu BTF Arch au intocmit Conceptul de Landscape si Urbanism al zonelor Potcoava, Dunarea si Spicu.

ECHIPA

Concept: CMD + BTFArch

Arhitectura: BTFArch

Arhitectura Peisagera: CMD

Rezistenta si Documentatii: Proiect SA Galati

Constructor: Tancrad

LANDSCAPE

PLAN

reabilitare peisagistica zone centrale galati

Potcoava va fi un punct de referinta, poate poarta catre Centrul orasului. Un spatiu in care se vor organiza targuri expozitionale si comerciale, cu o vasta platforma pietonala in care locuitorii vor putea socializa, se vor putea intalni si, totodata, tranzita dinspre oras spre centru.

amenajare spatiu urban dunarea galati
amenajare spatiu urban dunarea galati

Dunarea este o punte de legatura, nucleul principal al zonei centrale din Galati. Acest nod leaga strada Brailei de strazile Domneasca si Navelor. Si aici, mobilierul urban este unul modern, care ofera orasului o noua imagine in peisajul urban romanesc. Pasajul pietonal, pe langa functiunea lui de tranzit intre strada Domneasca si zona Spic, va oferi locuitorilor si un spatiu cultural: aici vor fi amenajate vitrine si casete pentru expozitii de sculptura sau pictura, un spatiu unde se pot organiza consultari publice pentru principalele proiecte ale Galatiului.

Cea mai tumultoasa zona, cu uriasul potential urban de care proiectul a profitat, ofera locuitorilor Galatiului Zona 0 – locul de intalnire, de petrecere a timpului liber. Sub forma unor piatete urbane, cele doua situri sunt conectate de strada care, in zilele de weekend va fi transformata in pietonala, tocmai pentru a prelungi promenada aflata la sud si a da o coerenta in fluxul pietonal. Platforme si spatii pentru adeptii plimbarilor cu rolele, parcaje pentru biciclete, bancute de odihna, peluze vaste de gazon si jocuri de apa si lumina, toate pentru cresterea calitatii vietii a locuitorilor Municipiului Galati.