peisagistica spatii birouri

ATRIUM

HBC

PEISAGISTICA SPATII BIROURI

Pentru arhitectura celor doua atriumuri ale cladirii de birouri, receptia si lobby, BTFArch a fost desemnat Arhitectul General. Cladirea de birouri are doua atriumuri, cel estic, mai mic, destinat receptiei, si cel vestic, mai generos, destinat angajatilor Genpact si intalnirilor cu clientii intr-un mediu ce aminteste de multiculturalitatea companiei.

TEAM

Arhitectura: BTF

Arhitectura Peisagera: CMD

Antreprenor peisagistica: Maple Architectural Design

Constructor: Octagon

interior landscape projects
peisagistica spatii birouri
peisagistica spatii birouri

Pentru Conceptul de arhitectura, #CMD_LA a fost ales ca partener de catre BTFArch pentru componenta de peisagistica. Proiectul de arhitectura peisagera in cladiri office, in cazul de fata, HBC Atrium, a fost unul complex, cu mai multe componente. CMD a proiectat doua jardiniere imense care au rolul de a primi fiecare cate doi palmieri de talia I (13, respectiv, 11m inaltime) din genul Washingtonia. Jardinierele au fost proiectate din structuri metalice, placate cu placi din fibrociment. In interiorul lor au fost proiectate atat sistemele de hidro si termoizolatii, cat si retelele de drenare si captare a apelor rezultate din drenaj si irigatii automatizate. De asemenea, va fi instalat un sistem de proiectoare montat pe structura luminatorului, sistem care are rolul de a asigura procesul de fotosinteza a palmierilor pe toata durata noptii.

peisagistica spatii birouri
peisagistica spatii birouri
peisagistica spatii birouri
inter

Peretii jardinierelor prezinta structuri in consola care sunt placate cu lemn, transformandu-le astfel in mobilier urban – bancute in zonele de socializare si intalniri de afaceri. Alte doua jardiniere, de dimensiuni mai mici, proiectate la nivelul pardoselii, sunt plantate cu specii de bambus.

O a doua componenta a proiectului de peisagistica este proiectarea a doi pereti verzi, in stanga si in dreapta lifturilor ce fac traseul in spatele peretelui cortina, pereti impresionanti, atat prin compozitia plantelor ce ii compun, cat si prin inaltimea acestora; 30 de metri inaltime va avea fiecare dintre acestia. Panourile care compun acesti pereti sunt din MDF cu plante stabilizate in urma unui proces de inlocuire a sevei plantelor cu o substanta 100% naturala, pe baza de glicerina si zahar.

peisagistica spatii birouri
peisagistica spatii birouri
peisagistica spatii birouri

Amenajarea peisagera a acestui spatiu indoor, impreuna cu celelalte componente de arhitectura, bazine cu apa, un acvariu de 6m lungime – proiectate, de asemenea, de CMD, dar si pardoseli din sticla, candelabre spectaculoase care atarna de la 30 de metri inaltime, un desk dintr-un singur bloc de marmura de peste 7 tone, fatade din sticla si lamele din lemn, mobilier si luminatoare, toate, opera biroului de arhitectura BTF Arch, desavarsesc un concept care ofera beneficiarului imaginea unei companii multinationale, multiculturale, puternic stabilita in piata, un lider pe nisa lui de business la nivel mondial.

peisagistica spatii birouri

LANDSCAPE

PLAN

peisagistica spatii birouri