ramatuelle parc pentru evenimente private
ramatuelle honourable mention trezzini golden award 2022

2022 GOLDEN TREZZINI HONOURABLE MENTION AWARD FOR BEST IMPLEMENTED LANDSCAPE ARCHITECTURE PROJECT

RAMATUELLE

MRS

RAMATUELLE PARC PENTRU EVENIMENTE PRIVATE

Un parc pentru evenimente private este in curs de executie undeva, la doar 60km de Bucuresti, in apropierea Municipiului Bucuresti. Pentru executia acestui parc o intreaga echipa de specialisti si-a dat concursul pentru a obtine un spatiu de evenimente private, un spatiu in care 3 saloane private, un lac artificial de aproximativ 13.000 mp, un restaurant cu piscina, o padure nou creata, pavilioane cu zone pentru evenimente exclusiviste si multe altele.

LANDSCAPE

PLAN

plan de amenajare peisagera
parc pentru evenimente private

Intrare spre zona de Piscina

parc pentru evenimente private

Intrare spre zona de Piscina

parc pentru evenimente private

Piscina Infinity – Vedere spre Lac

Piscina Infinity

Pentru acest obiectiv CMD/LA a intocmit un master plan, un concept de arhitectura peisagera care a integrat toate specialitatile: pozitionarea cladirilor, a parcajelor auto, a lacului artificial, a zonei impadurite cu valonamentele ei si a zonei pentru restaurant si piscina, intreaga zona VIP. Scopul acestui proiect este acela de a organiza un complex, un parc pentru integrarea principalelor obiecte: saloanele pentru evenimente. Saloanele, cu capacitati diferite (250, 350 si 450 de locuri) au fost proiectate de arhitect Andreea Besliu si au fost astfel amplasate, incat sa fie asigurata intr-un mod cat mai eficient separarea lor vizuala, unul fata de celalalt. Saloanele au fost amplasate pe malul estic al lacului artificial, cu terase care dau spre lac si cu pontoane care vor putea primi invitatii evenimentelor pentru contemplarea lacului si a zonei de padure.

Intrarea spre Lounge si Piscina

Bazinul principal de alimentare a cascadei care taie Esplanada – intrare spre Lounge si Piscina

parc pentru evenimente private

Detaliu cascada

parc pentru evenimente private

Esplanada – intrare spre Lounge si Piscina

Fiecare dintre cele trei restaurante, Nouvelle, Chantelle si Amourelle, primeste in fata lui cate un bazin decorativ cu apa curgand peste peretii acestuia, luciuri de apa in care fatadele dubleaza spectacolul de lumina si arhitectura. Bazinele au insule cu Acer Palmatum Atropurpureum si disectum. Daca in interiorul salonului este petrecerea, atunci, in fata lui este linistea care te primeste, sunetul apei curgand pe peretii metalici ai bazinului iti rezerva dorinta de a lua o pauza inainte de intoarcerea in salon.

parc pentru evenimente private

Bazin decorativ – Front Restaurant Chantelle

Bazin decorativ – Front Restaurant Amourelle

Bazin decorativ – Front Restaurant Nouvelle

Lacul, in suprafata de aproximativ 13.000 de mp, are o adancime maxima de 2m si va fi “populat” cu plante de apa, specifice unor astfel de amenajari, plante care vor asigura oxigenarea naturala a apei. Malurile lacului sunt terasate si colmatate cu un material argilos. Pe malul vestic al lacului se intinde, pe o suprafata de 12.000 de mp o viitoare padure cu specii foioase de Frasin si Stejar.

La final, dorinta clientului este de a construi un parc privat, un parc pentru evenimente private pe o suprafata de 80 de ha, un sit care va contribui in mod pozitiv la imbunatatirea mediului in zona, prin volumul mare de spatiu verde propus in conceptul de arhitectura peisagera.

Ramatuelle parc pentru evenimente private, events beyond imagination!

ramatuelle arhitectura bar

Barul din zona Granduelle, componenta a proiectului nostru de arhitectura.

parc pentru evenimente private
parc pentru evenimente private

ECHIPA

Beneficiar: Ramatuelle Concept

Dezvoltator: MRS

Arhitectura Peisagera: CMD/LA

peis Cosmin Coman

arh Ramona Coman

peis Luciana Zeca

Arhitectura cladiri: Arh Andreea Besliu + Arh Bogdan Georgescu

LANDSCAPE

CONCEPT