one cotroceni park landscape

One Cotroceni Park

One United Properties dezvolta in zona de vest a Bucurestiului proiectul rezidential si office One Cotroceni Park. Pentru spatiul exterior CMD/LA, impreuna cu X Architecture & Engineering, a dezvoltat Conceptul de arhitectura peisagera.

one cotroceni park concept peisagistica

THE STAIRS

In proiectul One Cotroceni Park scarile de acces in Plaza sunt din placi ceramice cu contractrepte metalice din tabla neagra. Treptele comanda forma terasata a spatiilor verzi adiacente. Rampa pentru persoane cu dizabilitati sau pentru carucioarele cu copii urca paralel cu accesul in subsol.

one cotroceni park the stairs
intrare in ocp

MINOR PLAZA

Zona face legatura dintre Central Plaza, Locul de joaca si accesul dinspre Sud. Aici avem piese de mobilier urban, deck din lemn si sistem de pulverizare a cetei.

PLAYGROUND

Avand forma unei elipse, locul de joaca pentru copii este propus la o cota de 30 de centimetri sub nivelul piatetelor, accesul putand fi facut atat pe scari, cat si pe rampa. Suprafata este din tartan, iar zidurile au placari cu piatra.

one cotroceni park central plaza
ansamblu rezidential loc de joaca

CENTRAL PLAZA

Central Plaza este punctul de interconexiune al zonei celor doua piatete, Silent si Minor, dar si axul care strabate pasajul din directia Nutu lon spre Est. Central Plaza este un spatiu deschis din piatra cubica, cu o padure urbana de Stejar Rosu, cu o ploaie de stele in paviment, spoturi de iluminat, cu mobilier urban, zona care probabil va prelua cel mai mare flux de circulatii pietonale.

cotroceni park central plaza

SILENT SQUARE

Zona este una de contemplare si relaxare. Aici este propus un bazin metalic cu scurgerea apei peste marginea bazinului, formand o perdea de apa care se pierde in pietrisul de la baza. Aici este totul despre oprirea timpului pentru sunet si miscarea apei.

one cotroceni park concept minor plaza
one cotroceni minor plaza

THE GARDEN

The Garden este cel mai linistit spatiu din proiectul One Cotroceni Park. Doua mari spatii de socializare, cu pergole metalice placate cu HPL, ziduri si placari cu piatra, banca din lemn lamelar in consola, deck-uri din lemn, toate asezate intr-o mare de ierburi ornamentale. O alee sinuoasa si ingusta strabate acest masiv de ierburi pe sub arborii care asigura umbra pe aproape jumatate din suprafata gradinii.

ocp 2 gradini
one cotroceni park concept peisagistica

Team

Arhitectura: X ARCHITECTURE & ENGINEERING CONSULT

Arhitectura Peisagera: CMD/LA

peis Cosmin Coman

peis Iasmina Petre

peis Luciana Zeca

Vizualizare 3D: CMD/LA

Project Management: VITALIS CONSULTING

Beneficiar: ONE COTROCENI PARK