masterplan de amenajare peisagistica

RB

BALLROOM

MASTERPLAN DE AMENAJARE PEISAGISTICA

Masterplan de amenajare peisagistica, un proiect intocmit de CMDLA pentru saloanele de evenimente private si corporate proiectate de biroul de arhitectura Paradigma Studio. Masterplanul cuprinde Conceptul de peisagistica si amenajari exterioare pentru zona de primire oaspeti si terasele dinspre lac, inclusiv pontoanele pe care se vor organiza evenimente private.

Inca de la inceput trebuie sa mentionam ca proiectul este unul atipic pentru zona Bucurestiului. Cel putin din punctul de vedere al materialului dendrologic, proiectul propune o abordare diferita, printr-un mixt de arbori autohtoni si exemplare de arbori artificiali, in cazul nostru, palmieri artificiali care vor fi montati pe structuri metalice si socluri de beton.

Zona de primire este reprezentata in cea mai mare parte de parcajul auto in care benzi verzi cu palmieri si ierburi ornamentale vor separa sensurile de circulatie. Terenul are o panta descendenta spre lac. In zona dinspre terase, terenul formeaza un taluz important care va fi amenajat cu bolovani si pietris, un taluz care sa aminteasca de zonele aride ale Californiei, cu vegetatie specifica (palmieri, Yucca, Pinus).

Terasele dinspre lac vor avea cate o piscina fiecare, terase ce au un comun deck-ul generos din lemn si similitudinea arhitecturii piscinelor. Dinspre terase, invitatii vor putea accesa zonele de ponton, structuri metalice inchise cu deck din lemn, prin intermediul scarilor care ii vor conduce deasupra lacului.

Cele doua saloane, frumos desenate de arhitectii de la Paradigma Studio, vor avea fatade vitrate spre lac, invitatii fiind cei care se vor bucura de perspectiva vizuala indiferent de locul pe care il vor ocupa in salile de evenimente.

Un astfel de masterplan de amenajare peisagistica este rezultatul unei munci in echipa la care, deopotriva, arhitecti peisagisti, arhitecti, ingineri si specialisti din domenii conexe au fost parte integranta in procesul de creatie.

TEAM

Concept Landscape: CMD

Proiect Landscape: CMD

Arhitectura: Paradigma Studio

LANDSCAPE

PLAN

masterplan de amenajare peisagistica