gradini simple

GRADINA

LO

O gradina eleganta cu Peluză de Gazon și Piscină

Bine ați venit la unul dintre proiectele noastre de peisagistică remarcabile, realizat cu pasiune și expertiză de către biroul nostru de arhitectură peisagistică, CMD/LA. Această prezentare vă va purta în lumea frumuseții simple și naturale, ilustrând cum o grădină simplă poate deveni un sanctuar al naturii, un loc de relaxare și contemplare.

TEAM

Architecture: arh A. Besliu

Landscape Architecture: CMD/LA

Cu această abordare simplă, ne-am propus să creăm o grădină care să fie ca o oază de liniște în mijlocul agitației cotidiene. Într-o lume în care complexitatea și grabei par să fie la fiecare colț de stradă, am ales să revenim la rădăcinile naturii și să ne lăsăm inspirați de frumusețea sa simplă și autentică.
O grădină simplă nu înseamnă să renunțăm la expresivitate sau la caracter. Dimpotrivă, este un apel la autenticitate și la esența designului peisagistic. Prin eliminarea exceselor și a ornamentelor inutile, dezvăluim esența naturii și a frumuseții ei pure.
Claritatea este unul dintre pilonii designului nostru. Fiecare element este plasat și aranjat cu grijă pentru a crea un flux armonios în grădină. Linii simple și forme naturale se combină pentru a forma un cadru în care natura poate să strălucească.
Echilibrul este cheia unei grădini simple și reușite. Prin atentă atenție la proporții și aranjamente, ne asigurăm că fiecare element se îmbină într-un mod armonios. Nu există supraaglomerare sau dezordine, ci un echilibru sublim între toate elementele grădinii.
Frumusețea naturală este punctul culminant al acestui design. Folosim plante și materiale care să se integreze perfect în mediu, subliniind frumusețea naturală a locului. Suntem martorii modului în care culorile, texturile și mirosurile naturii se împletesc pentru a crea un spectacol vizual și senzorial.
Într-o lume în care totul pare să se miște cu o viteză amețitoare, am creat această grădină simplă ca un refugiu. Aici, puteți să vă relaxați, să vă conectați cu natura și să găsiți bucuria în frumusețea în stare pură. Este o invitație la a rămâne în prezent și a aprecia lucrurile simple și autentice din viață.

gradini simple

Zona de protocol din fata casei

Fântâna Arteziană – Echilibrul și Melodia Apei

În centrul spatiului din fata casei, întâmpinăm o prezență încântătoare sub forma unei fântâni arteziene. Alegerea de a integra acest element de apă este ca o poezie în mișcare, un adagio al frumuseții naturii care îmbină liniștea, armonia și prospețimea.
Armonie în Mișcare: Fântâna arteziană este un dans subtil al apei, o simfonie de mișcare și sunet. Ea aduce un sentiment de echilibru în grădină, completând celelalte elemente și creând un contrast plăcut cu simplitatea grădinii.
Melodia Apei: Sunetul melodios al apei curgând și picurând este ca o melodie pentru suflet. Când stați lângă fântână, sunetele sale vă învăluie simțurile și vă invită să vă lăsați purtați de ritmul ei liniștitor.
Liniște și Relaxare: Fântâna este și un loc de refugiu pentru meditație și relaxare. Ascultând sunetele apei, puteți să vă destindeți, să vă gândiți sau să vă conectați cu sinele vostru interior. Este un colț de liniște în mijlocul agitației zilnice.
Prospețimea Naturii: Elementul apei aduce prospețime în grădină. Picăturile de apă strălucesc sub soare și dau impresia de viață în mișcare constantă. Este ca și cum natura însăși respiră prin această fântână.
Invitația de a Bucurați de Moment: În final, fântâna arteziană este o invitație de a vă bucura de momentul prezent. Este o oglindă a frumuseții efemere a naturii, a trecerii timpului și a armoniei în mișcare. Stați lângă fântână, ascultați-i cântecul și lăsați-vă purtați de magia ei, într-un moment de relaxare și contemplare.

Pavimentul din Piatră Cubică – Drumul Către Eleganță

În cadrul acestei grădini, pavimentul din piatră cubică are un rol semnificativ. Este calea prin care explorăm și ne conectăm cu frumusețea sa simplă și autentică. Pavimentul din piatră cubică nu este doar o suprafață practică; este o expresie a eleganței și rafinamentului.
O Cale a Eleganței: Când pășim pe acest paviment, simțim imediat textura și soliditatea sa. Este ca un covor sub picioarele noastre, adăugând un plus de lux și eleganță fiecărui pas.
Alegerea Atât de Atemporală: Piatra cubică este un material atemporal, care a rezistat testului timpului. Este o alegere care se potrivește perfect cu ideea de simplitate și autenticitate. Nu încarcă grădina cu excese, ci adaugă o notă subtilă de rafinament.
Îmbinarea Armonioasă: Pavimentul din piatră cubică se îmbină armonios cu celelalte elemente ale grădinii. Se potrivește perfect cu verdele luxuriant al peluzei și cu frumusețea naturală a spațiului. Este un element care completează și subliniază frumusețea întregii amenajări.
Un Drum către Răsfăț: Această cale elegantă nu este doar o parte funcțională a grădinii, ci și o invitație la răsfăț. Ne îndeamnă să explorăm grădina, să ne bucurăm de fiecare colț al ei și să ne pierdem în frumusețea sa simplă.
Eleganța În Simplitate: În cele din urmă, pavimentul din piatră cubică simbolizează eleganța în simplitate. Este o amintire că frumusețea poate fi găsită în cele mai simple elemente ale vieții, iar fiecare pas pe această cale este un pas către o experiență mai profundă și autentică în grădina noastră.

gradina cu peluza de gazon

Peluza de gazon

Peluză de Gazon – Inima Grădinii

În mijlocul acestei grădini, se desfășoară o expansiune generoasă de peluză de gazon. Este elementul esențial, care conferă grădinii prospețime și vitalitate. Alegerea peluzei de gazon este o declarație de respect față de frumusețea naturală și pură. Dar cum să amenajăm o astfel de grădină cu peluză de gazon?
Armonia Cu Natură: Ne-am orientat către un design simplu și natural, astfel încât peluza să se integreze în mod armonios în mediul înconjurător. Este un spațiu în care oamenii pot conecta cu natura și pot simți liniștea și prospețimea pe care o aduce gazonul verde.
Simplitatea Eleganței: Am evitat adăugarea elementelor inutile sau ornamentelor complicate. Grădina rămâne simplă, dar elegantă, permițând frumuseții naturii să strălucească fără distracții inutile.
O Fereastră Deschisă spre Relaxare: Peluza nu este doar un element de design, ci și un spațiu de relaxare. Aici, puteți să vă întindeți pe un șezlong, să citiți o carte sau să admirați cerul albastru. Este un refugiu în mijlocul naturii, unde puteți scăpa de agitația zilnică și să vă bucurați de momente de liniște.
Invitația la Simplitate: Astfel, această grădină cu peluză de gazon este o invitație la simplitate și la frumusețea naturală. Este un loc în care puteți găsi pacea și bucuria în cele mai simple și autentice aspecte ale vieții.

cum sa amenajezi o gradina simpla

Zona privata a gradinii

Statuia Metalică Decorativă – Accesoriul Perfect

În cadrul acestei grădini, am ales să includem o statuie metalică decorativă, care devine accesoriul perfect. Această operă de artă subliniază originalitatea și adaugă un farmec aparte grădinii noastre, creând un punct focal distinct și elegant.
O Notă de Originalitate: Statuia metalică decorativă adaugă o notă de originalitate și personalitate grădinii. Este o expresie a creativității și a gustului artistic, care pune în valoare frumusețea și individualitatea grădinii.
O Lucrare de Artă: Statuia nu este doar un obiect de decor; este o veritabilă operă de artă. Formele, texturile și detaliile sale sunt ca o poveste, care încântă privirea și încurajează contemplarea.
Punct Focal Elegant: Statuia devine un punct focal elegant în grădină. Când privim spre ea, ne atrage atenția și ne invită să explorăm și celelalte elemente ale amenajării.
Completarea Esteticii: Statuia se îmbină perfect cu estetica generală a grădinii. Fie că este plasată într-un loc central sau într-un colț mai retras, adaugă rafinament și echilibru întregului design.
O Invitație la Reflecție: Uneori, statuia devine o sursă de reflecție și contemplare. Este un loc unde puteți să vă opriți și să vă gândiți, să vă conectați cu arta și frumusețea sau să vă bucurați pur și simplu de momentul prezent.
În Concluzie: Statuia metalică decorativă este un element cheie în această grădină. Este o declarație de stil și originalitate, care completează perfect întregul ansamblu. Această operă de artă adaugă profunzime și rafinament grădinii noastre, oferind un punct focal care încântă simțurile și inima. Este un simbol al frumuseții și creativității care ne înconjoară și ne amintește să ne bucurăm de fiecare aspect al vieții.

cum sa amenajezi o gradina cu piscina

Vedere spre piscina

Piscina Frumoasă – Refugiul de Vară

Altfel spus, grădina noastră ascunde o comoară – o piscină frumoasă care servește ca refugiu perfect în zilele toride de vară. Această oază de prospețime și relaxare adaugă o notă de eleganță și confort grădinii noastre, iar simplitatea designului este cheia acestei experiențe pline de bucurie.
Răcorire și Relaxare: În zilele călduroase de vară, piscina devine punctul de întâlnire pentru a vă răcori și a vă relaxa. Apa cristalină și proaspătă devine un loc în care puteți să vă simțiți complet revigorați.
Echilibru în Design: Simplitatea designului piscinei se îmbină armonios cu restul grădinii. Linii curate și forme simple accentuează frumusețea naturală a locului și creează o atmosferă plăcută de relaxare.
Un Loc pentru Bucurie: Piscina devine un loc de bucurie pentru toată familia și prietenii. Este locul în care copiii se pot juca și învăța să înoate, iar adulții se pot relaxa și socializa.
Eleganță și Confort: Chiar și în simplitatea sa, piscina adaugă un aer de eleganță și confort grădinii. Scaunele de plajă sau șezlongurile, așezate lângă piscină, devin o invitație la a vă întinde și a vă bucura de soare.
În Concluzie: Piscina frumoasă este un loc care aduce oamenii împreună, în care se simte bucuria verii și se creează amintiri de neuitat. Este un refugiu care completează grădina și adaugă o notă de prospețime și eleganță în timp ce oferă un loc perfect pentru a scăpa de căldura verii. Este o comoară pe care o iubim și o prețuim în această grădină simplă și minunată.

cum sa amenajezi gardul unei proprietati private

Arhitectura gardului care separa proprietatea

cum sa amenajezi intrarea in curte

Propunere intrare pietonala

Padurea de Pini – Ecosistemul Tău Personal

În această grădină, am integrat cu grijă o mică padure de pini, oferindu-vă propriul vostru ecosistem personal. Această adăugare minunată nu este doar o parte a grădinii; este un loc unde natura vă îmbrățișează într-un mod special și oferă umbra și liniștea necesară pentru a vă conecta cu sinele vostru și cu mediul înconjurător.
Conexiunea cu Natura: Padurea de pini este un loc în care puteți simți cu adevărat legătura cu natura. Fiecare briză aduce cu ea mirosul proaspăt de pini, iar razele soarelui se strecoară printre frunzele lor, creând un joc de lumină și umbră fascinant.
Un Refugiu în Grădină: Este locul unde puteți să vă retrageți pentru a medita, pentru a vă relaxa sau pentru a vă conecta cu natura într-un mod mai profund. Aici, liniștea domnește și vă permite să scăpați de agitația vieții cotidiene.
Frumusețe Naturală: Pini simpli și frumoși completează grădina și adaugă un farmec natural. Fiecare brad este un martor al trecerii timpului și al ciclurilor naturale ale vieții.
Îmbinarea cu Restul Grădinii: Padurea de pini nu este separată de grădina principală; este o parte organică a întregului ecosistem. Se îmbină armonios cu celelalte elemente ale grădinii, oferind umbra necesară și creând o atmosferă plăcută de relaxare.
Ecosistem Personal: În final, această padure de pini devine ecosistemul vostru personal, o zonă în care puteți contempla frumusețea naturii și puteți găsi liniștea interioară. Este o comoară în grădina voastră, un loc unde timpul pare să încetinească și unde puteți să vă reconectați cu esența vieții.

LANDSCAPE

PLAN

planul unei gradini simple