amenajari gradini mici in bucuresti

GRADINA

AB

GRADINI MICI IN BUCURESTI

Exista multe gradini mici in Bucuresti. Amenajarea unei gradini mici in Bucuresti ca un lounge exterior este tema acestui proiect, unde spatiul exterior este, in fapt, o prelungire a livingului, a zonei de bucatarie, un spatiu in care familia se intalneste la cafea, la un pahar de vin in jurul fire pit-ului.

amenajari gradini mici in bucuresti

La prima vizita, peisagistul Cosmin Coman a gasit o curte interioara cu rol de trecere dinspre holul de acces catre camerele parterului. Rareori, un spatiu de luat masa. Doua terase, ciudat trasate, pareau o improvizatie nefericita.

Arhitectura casei, una care ne aduce aminte de stilul colonial spaniol, propunea la interior 3 fatade ingalbenite de vremuri, cu olane deteriorate si o pazie vopsita in maro inchis, multe elemente care, desi erau frumoase, nu erau puse in evidenta prin cromatica si finisaje.

amenajari gradini mici in bucuresti
amenajari gradini mici in bucuresti

In aceasta gradini mica din Bucuresti proiectul propune pastrarea, dar si redesenarea teraselor, crearea unui spatiu contemporan si integrarea lui in arhitectura generala a casei. Astfel doua jardiniere vor limita de o parte si de alta spatiul in care, pe o canapea comoda, familia va putea sa se bucure la caldura focului din fire pit. Fire pit-ul ocupa spatiul central si este asezat pe o lastra de onix. Nu in orice proiect poti sa te bucuri de materiale cum este onixul. Toate zidurile au la baza plinte din tabla neagra vopsita in gri antracit. Toate placarile verticale, precum si pardoseala teraselor au fost facute in intregime cu calcar Vratza periat si tratat.

amenajari gradini mici in bucuresti

Deasupra spatiului de cafea din jurul fire-pit-ului, o pergola din lemn, prevazuta cu un sistem de acoperire retractabil automatizat, vopsita si ea in gri antracit va putea sa protejeze spatiul de ploi sau ninsori.

Jardinierele au fost plantate cu specii de ierburi decorative si arbusti rasinosi. In fiecare dintre ele, doua exemplare de Coryllus Contorta isi gasesc locul in punctele centrale ale jardinierelor. Sigur, intreaga lucrare de peisagistica – amenajarea jardinierelor, pamanturi, pietris decorativ – a fost executata de Natural Design.

landscape architects in bucharest
amenajari gradini mici in bucuresti
contact arhitecti peisagisti

Pe peretele pe care se sprijina intreaga compozitie, peisagistul Coman a propus un tablou, o abstractizare a formei unei frunze. Tabloul, un produs al specialistului in tencuieli decorative, Marian Dinca, imbina perfect textura vopselei cu culoarea panourilor de Corten.

Arhitectii de la Kuusai, noii nostri prieteni, au folosit decupajul din lastra de onix si in amenajarea pardoselilor de la interior – in holul de acces, care, impreuna cu refacerea fatadelor si a paziei, dar si a gradinii nou amenajata, au raspuns pozitiv la nevoile beneficiarilor, nevoia de contemporan, de curat, o regasire a arhitecturii casei in comuniune cu spatiul exterior.

amenajari gradini mici in bucuresti

LANDSCAPE

PLAN

amenajari gradini mici in bucuresti

TEAM

Landscape: CMD/LA

peis Cosmin Coman

arh Ramona Coman

Constructor: Natural Design