amenajare peisagistica gradina salon evenimente

ANTIQUE

GARDENS

GRADINA SALON EVENIMENTE

Cativa prieteni, cu totii tineri, au o afacere foarte frumoasa in Buzau, prin salonul de evenimente Antique. Din dorinta lor de dezvoltare, au ajuns in biroul de peisagistica #CMD_LA din Bucuresti pentru a-i ajuta la crearea unui concept pentru o amenajare peisagistica a gradinii din fata saloanelor de evenimente private si corporate. Gradina de vara este spatiul perfect care indeplineste doua functiuni: evenimente private (nunti, botezuri, corporate) si agrement.

Inca de la inceput, spatiul trebuia sa contina un cort pentru evenimente, zona de piscina si plaja, bar de vara cu terasa, spatiu pentru cuptor si preparate la gratar, parcaj. Sigur, tineri fiind, beneficiarii au dorit inca de la inceput un concept modern, contemporan, in care cateva elemente clasice sa intervina in arhitectura spatiului. Coloanele sunt un exemplu in acest sens.

Avand in vedere faptul ca terenul are o panta foarte mica, dar care creeaza o diferenta de nivel de 40cm de la vest la est, gradina de vara este proiectata la o cota de 40cm fata de zona de parking. Toate constructiile exterioare (bar, cuptor, dependinte si vestiare) sunt deschise si pot fi utilizate numai in sezonul cald. Pentru a masca campul sterp din apropiere, barul si cuptorul au fost conectate prin doua ziduri decorative conectate si ele printr-o pergola din lemn. Sub aceasta pergola este organizata terasa cu mobilier specific pub-urilor (mese si scaune inalte).

Zona de sezlonguri a fost amplasata sub o alta pergola din lemn stratificat care se sprijina pe patru ziduri decorative. Nimeni nu doreste sa stea timp indelungat in lumina directa a soarelui. In imediata vecinatate a piscinei, piesa de maxim interes a spatiului, se regaseste si o zona VIP, un spatiu aflat la o cota inferioara fata de zona principala. Aici, deck-ul din lemn coboara in spatiul creat si se transforma in bancheta pentru sezut.

Zona principala a spatiului, gradina de vara, este “perforata” de alveole elipsoidale verzi, cu vegetatie abundenta de ierburi decorative si plante taratoare.

Gradina salon evenimente – o gradina de vara cu bar si piscina.

Un spatiu modern, contemporan, cu o arhitectura peisagera adecvata, pe care beneficiarii doresc sa-l fructifice si sa-l puna la dispozitia tinerilor din #Buzau si zonele limitrofe municipiului, pentru evenimentele private din viata lor.

TEAM

Arhitectura: BTF

Arhitectura Peisagera: CMD

Constructor: Octagon

LANDSCAPE

PLAN

gradina salon evenimente