proiecte pentru amenajari de gradini mari

GRADINA

SC

DESCRIERE GENERALA

Gradina hotelului Crowne Plaza este un spatiu deschis, o zona tampon intre cladirea hotelului si cea a grupului de firme Ana Holding

Beneficiarul a dorit refacerea gradinilor exterioare hotelului Crowne Plaza Bucuresti si amenajarea zonelor verzi exterioare adiacente noii cladiri de birouri Ana Holding.

Pentru gradina din zona de sud a hotelului, peisagistul nu a avut o interventie radicala, din contra, a pastrat frumosul masiv de arbori, ridicandu-le coronamentul si creand astfel un spatiu perfect pentru organizarea evenimentelor private sau publice in aer liber. Suprafata de gazon a fost complet inlocuita si utilata cu o infrastructura eficienta pentru irigare si drenare.A fost identificata o peluza de gazon, intr-un luminis inconjurat de coroanele arborilor, pentru amplasarea corturilor provizorii in vederea organizarii de evenimente in aer liber.

Gradina Hotelului Crowne Plaza prezinta o diferenta de nivel de aproximativ 1.5-2.0m fata de zona parcajului aferent noii cladiri Ana Holding, diferenta ce a fost rezolvata prin crearea unui taluz puternic plantat cu arbusti rasinosi si foiosi, taratori sau semitaratori, dar si arbori solitari, astfel incat peluza de gazon sa fie delimitata acum de acest mixt de plante cu culori diverse, de la rosu aprins la galben, de la verde crud la albastru.

Dinspre gradina Hotelului Crowne Plaza, accesul in noua cladire de birouri a fost desenat prin crearea a doua elipse gazonate, inegale, minimalist conturate, in contrast cu liniile riguroase ale fatadei cladirii. Daca mica elipsa ramane neplantata, cea mare primeste un arbore foios de talia I, ca un paznic al cladirii.

TEAM

Concept: CMD

Proiectare: CMD

LANDSCAPE

PLAN

proiecte pentru amenajari de gradini mari