proiect de peisagistica showroom

PE

SHOWROOM

PROIECT DE PEISAGISTICA SHOWROOM COMERCIAL

Spatiul a fost astfel proiectat, incat toate functiunile exterioare ale showroomului reusesc sa indeplineasca cerintele Beneficiarului, atat pentru angajatii sai, cat si pentru vizitatori. Liniile proiectului sunt ferme, clare, bine definite arhitectural, delimitand eficient punctele de interes fara sa strice peisajul industrial al zonei, dinpotriva, contribuind la acesta in mod pozitiv. Cladirea showroom-ului se scufunda in bazinele decorative, inducand ideea unei suspensii a cladirii si, totodata, oferind posibilitatea punerii in valoare a apei din bazine prin iluminat arhitectural atat suprateran, cat si suvbacvatic. Verdele nu lipseste in zona de fatade, dialogul dintre plante si apa fiind unul natural, armonios, arhitectural. Insule rectangulare primesc forme diverse de arbusti, in timp ce bazinele cu apa se termina in masive de ierburi ornamentale.

Bazinul din dreptul vitrinelor a fost tratat discret, fara sa concureze decisiv din punct de vedere vizual cu vitrinele. Mai mult, el pune in evidenta amenajarea vitrinelor prin oglindirea acestora in luciul apei. O piatra impunatoare prin lungime si textura se ridica deasupra nivelului apei. Pietrisul decorativ din bazin este negru si, impreuna cu negrul metalului propus pentru bazine, dar si cu tamplaria vitrinelor, toate creeaza backgroundul scenografic potrivit pentru povestile expuse in vitrine.

Intr-un sit atat de ingust, paralelismul liniilor propuse in proiect este intrerupt in mod judicios de cele doua volume (pavilion si accesul in showroom) ponderand astfel adancimea perspectivelor de la punctul de intrare catre extremitatea vestica. Pavilionul, fie cu pereti din beton, fie din structura metalica placata cu placocem si finisata cu vopsea decorativa, a fost gandit pentru a suplini necesitatea atat a unui spatiu pentru fumat, dar si pentru evenimente desfasurate in exterior. Pavilionul are tavane suspendate, unul din tabla perforata, celalalt din sticla. In acest mod este asigurata ventilatia naturala necesara unui astfel de spatiu. Daca lumina zilei este un “inamic” al iluminatului conventional, pavilionul reuseste sa profite de lumina soarelui, aruncand pe pavimente texte sub forma de tag-uri folosite in comunicarea beneficiarului pe platformele de socializare.

Contrastul dintre cele doua bazine este bine evidentiat pe timp de seara. Daca bazinul din dreptul vitrinelor propune un iluminat discret, la nivel orizontal, subacvatic, cel din stanga, in zona unde fatada continua spre est, este mai dinamic, pus in evidenta prin diverse tipologii de iluminat: tije cu iluminat optic, proiectoare subacvatice, proiectoare montate in insulele din bazin, dar si in linia de pietris care accentueaza linia bazinelor.
Astfel, se va proiecta o scenografie deosebita pe fatada, prin umbrele plantelor din jardiniera si din insulele din bazin.

Jardiniera principala este proiectata, astfel incat, mai ales pe timp de seara, sa induca ideea unei plutiri deasupra pavajului, printr-un iluminat continuu la nivelul plintei. Insasi forma acestei structuri conduce vizitatorul catre accesul in shoroom sau spre zona de parcaje.

TEAM

Concept: CMD

Proiectare: CMD

LANDSCAPE

PLAN

proiect de peisagistica showroom