cmd birou de arhitectura peisagera

FILOSOFIA

“De la micile gradini private pana la zonele verzi din jurul cladirilor de birouri, de la piatetele urbane pana la scuarurile si parcurile publice, de la aliniamentele stradale rurale pana la zonele verzi ale ansamblurilor rezidentiale, mediul inconjurator este gazda noastra, este spatiul care ne permite sa locuim, sa ne traim viata cotidiana, si, nu in cele din urma, este cel care ne daruieste viata insasi. De aceea este obligatia noastra sa nu-l alteram, sa ne integram armonios in el prin interventiile noastre facute in mod corect, judicios, in concordanta cu legile naturii si sa ne asiguram ca, in mod inevitabil, rezultatul va ajunge la beneficiarul final, locuitorul, omul.”

– Cosmin Coman, CMD – Birou de arhitectura peisagera

CMD vrea sa creeze spatii curate, contemporane, dedicate omului, locuitorului.

“Ne place perioada in care traim. De aceea proiectele noastre au, in general, un stil contemporan si se adreseaza celor care se simt tineri, care iubesc noul si ineditul. Noi nu ne dorim sa fim cei mai buni, ci sa devenim mai buni in fiecare zi.”

UNDE NE GASESTI

Bucuresti, Emanoil Porumbaru 39A, Sector 1, Romania

+40.723.276.883

office@cmdla.ro

TOT CE NE INCONJOARA E ARHITECTURA

CMD este un birou de proiectare si consultanta in Arhitectura Peisagera cu sediul in Bucuresti, Romania. Biroul a fost infiintat de peisagistul Cosmin Coman in anul 2005 si, de atunci, a reusit sa intocmeasca o serie lunga de proiecte in toate sferele peisagisticii, de la gradini private la spatii exterioare industriale, de la scuaruri stradale la parcuri publice si private ale cartierelor rezidentiale.

CONCEPT

CONCEPTUL IN ARHITECTURA PEISAGERA

CONCÉPT, concepte, s. n. 1. Idee generală care reflectă just realitatea; noțiune 2. Ciornă, schiță, bruion. – Din fr. concept. Sursa: Dicționarul explicativ al limbii române, ediția a II-a – 1998

Daca in dictionare CONCEPTUL este denumit ca fiind o idee abstracta, o idee generala, in filosofie, “o idee sau imagine mentală a unui grup sau a unei clase de obiecte formată prin combinarea aspectelor lor”, in arhitectura CONCEPTUL este punctul de plecare, daca vreti, INTREBAREA. La intrebarea adresata de Concept, ANTEPROIECTUL este primul raspuns pentru ca, mai tarziu, PROIECTUL sa fie raspunsul final, corect.

MASTERPLAN

MASTERPLAN IN ARHITECTURA PEISAGERA

Masterplanul este suma tuturor elementelor din Concept intr-o prezentare finala sub forma de planse desenate si vizualizari 3D. Masterplanul va indica exact zonificarile spatiului, functionalitatile lui.

VIZUALIZARE

3D

VIZUALIZARE 3D

Parte a Conceptului, Vizualizarea 3D este in momentul de fata un instrument in mana arhitectului cu care poate exprima cel mai bine viziunea sa.

Specialisti in vizualizare si proiectare 3D in peisagistica, utilizatori ai celor mai performante softuri pentru randari si imagini 3d (3ds Max), artistii nostri pot reda cu o fidelitate aproape reala, viziunea arhitectilor peisagisti in proiectele de arhitectura peisagera pentru amenajari ale spatiilor verzi rezidentiale, parcuri si spatii publice, piatete urbane, chiar si gradini private de mici sau mari dimensiuni.

Procedeul de proiectare 3d in peisagistica incepe cu plansele de arhitectura (planuri de arhitectura 2d, sectiuni si vederi) pe baza carora vor fi construite digital toate volumele 3d (cladiri, terase, material dendrologic) cu texturile reale ale acestora. Imaginile brute vor fi apoi post-procesate in softuri de grafica digitala (Adobe CS, Lightroom, etc.), astfel incat imaginea finala sa se apropie cat mai mult de viziunea arhitectului asupra spatiului proiectat, dar si de intelegerea beneficiarului mai buna a planselor de arhitectura.

Nu in ultimul rand, imaginile randate si exportate la dimensiuni de print (300dpi, 600dpi) vor putea fi folosite in materialele de prezentare, publicitare, comerciale si/sau de marketing ale companiilor care promoveaza spatiile proiectate.

PT

SI DDE

PROIECTUL TEHNIC SI DETALIILE DE EXECUTIE

Biroul nostru proiecteaza spatiul exterior al unui proiect din toate punctele de vedere. La un proiect de amenajare exterioara lucreaza deopotriva arhitecti, arhitecti peisagisti, ingineri, specialisti in domenii conexe: retele, constructii, arboricultura, horticultura.

Proiectele intocmite de noi acopera toate nevoile unui constructor indiferent de specialitati.